SBBLD
 

Achter een paar mooie hardloopbillen

SBBLD / Achter een paar mooie hardloopbillen

‘ACHTER EEN PAAR MOOIE HARDLOOPBILLEN’
In 2010 verscheen ‘Achter een paar mooie hardloopbillen’; mijn boek(je) over beginnen met hardlopen, maar ook met verhalen over liefde, verdriet, inspiratie, ambities, keuzes en de wereld waarin wij leven. Het leverde mooie recensies en reacties op, met als professioneel hoogtepunt misschien wel een artikel in de Volkskrant, waarin ik in dezelfde adem word genoemd met de schrijver Haruki Murakami; volgens velen nog altijd kandidaat voor de Nobelprijs voor de literatuur…

EEN VAN DE LAATSTE EXEMPLAREN ONTVANGEN?
AEPMH bracht ik in eigen beheer uit. Het was primair te koop op de daarvoor ontwikkelde eigen website, maar ook bij diverse landelijke en regionale hardloop- en boekenwinkels. Gaandeweg ben ik AEPMH meer als relatiegeschenk gaan weggeven. Inmiddels zijn we echter zo’n tien jaar verder en dat betekent dat ik zo goed als door de oplage heen ben. Ik heb nog een klein doosje staan. Wil jij er daar een exemplaar van hebben? Stuur mij dan even een mailtje

OPBRENGST NAAR GOED DOEL
‘Achter een paar mooie hardloopbillen’ verscheen vlak na mijn vader’s overlijden begin 2010. Mijn vader had Alzheimer. Het is nog altijd mijn intentie om – zoals ik in het boek schrijf – ter nagedachtenis aan hem het ‘Rudi Sibbald Fonds’ op te richten en daar de opbrengst van AEPMH aan te doneren. In de tussentijd doneer ik aan Alzheimer Nederland en help ik periodiek uit zijn naam (zorg)organisaties gericht op mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Bijvoorbeeld door mijn advieswerkzaamheden op specifieke punten gratis in te zetten of middelen zoals audio-apparatuur te doneren. Ben jij op zoek naar vergelijkbare ondersteuning? Laat het mij dan vooral weten

ENKELE RECENSIES
“Hardloopboeken heb je voor alle smaken en snelheden. Wie rustig wil beginnen, kan terecht bij Alvin Sibbald. Veel van Sibbalds bevindingen raken aan die van hardloper, schrijver en Nobelprijskandidaat Haruki Murakami (‘Waarover ik praat als ik over hardlopen praat’). Beide lopers minderen gas als het nog lekker gaat: graag nemen zij wat euforie ‘mee naar de volgende dag’.” Reactie op dit hardloopboek in de Volkskrant.

“Dit boek geschreven is geschreven door één van jullie, het is een leuk boekje dat vertelt over de eerste stappen in de hardloopwereld. Van de schaamte om naar buiten te treden, tot de eerste aankoop van je hardloopschoenen tot het moment dat je de eerste 5 kilometer wedstrijd loopt en dan begint te dromen over de 10 of zelfs een halve marathon. Een boek dat vertelt hoe hardlopen inspireert en mensen dichter bijeen brengt. Een echt aanrader van team HLA!” Recensie op Hardloopaanbiedingen.nl

“Zie je het even niet meer zitten in het algemeen, met hardlopen of op je werk? Dan is dit boek een aanrader want Alvin Sibbald steekt je aan met zijn enthousiasme. Achter een paar mooie hardloopbillen is grappig, eerlijk én motiverend. (Mochten jullie me zoeken: Ik ben bezig met m’n eerste hardlooprondje van dit jaar!)” Reactie op dit hardloopboek op boeken.blogo.nl.

“Liwwadder schrijft boek over hardlopen en Marathon van Leeuwarden. Onlangs verscheen ‘Achter een paar mooie hardloopbillen’. Het is het eerste boek van Liwwadder Alvin Sibbald. In dit – open, humoristisch en vooral met veel zelfspot geschreven – boek vertelt hij hoe hij twee jaren geleden werd geïnspireerd om te gaan hardlopen en welke plek het inmiddels in zijn leven heeft gekregen. De Marathon van Leeuwarden komt veelvuldig aan bod in het boek. Tijdens de eerste editie stond Alvin nog jaloers als toeschouwer – en sponsor – de deelnemers aan te moedigen. Een jaar later debuteerde hij op de vijf kilometer. Vorig jaar deed hij de tien en dit jaar gaat hij voor de halve marathon.” Uit: Nieuwsbrief 3 Marathon van Leeuwarden 2010.

AANTAL REACTIES VAN LEZERS
“Een spetterende opening, een herkenning en bevestiging voor menig beginnende sporter en vader of zoon…en dan natuurlijk nog de mooie billen. Het boek is overigens veel te kort. Als je zo kunt schrijven willen we er wel meer van lezen. Herkenning in de momenten zoals je de dingen samen deed met je vader en de waardering en liefde die daaruit spreekt. Onze Indische generatie zonder boekenkast, de ‘botol cebok’ en de geur van herinnering. Indrukwekkend.” Ralph D.

“Dank je voor de ontroerende en respectvolle wijze waarop je over Vincent schrijft in je boek. Ik herken er zo veel in. Ik realiseer mij goed dat zo’n tastbaar eerbetoon niet voor iedereen is weggelegd. Het is geweldig dat jij dat op deze heerlijk leesbare manier hebt verwoord.” Juliette S.

“Wat een herkenning! Een geweldig boek met veel humor. Dit boek heeft mij enorm gemotiveerd om verder te gaan met hardlopen. Mijn doel is minstens 10 km (10 is immers ‘maar’ 2×5) . Ook heeft het me gemotiveerd om te kijken naar de ’10 km’ in mijn leven. Wat wil ik zelf graag bereiken… Hadden we daar maar een hip horloge voor.” Gonda D.

“Veel dank voor je leuke boekje. Ik heb ervan genoten en mezelf eraan kunnen spiegelen. De teksten ontroerden mij omdat ze herkenbaar zijn en ze mooie, positieve en optimistische keuzes laten zien. Ook maakt het jouw eigen verhaal zo mooi rond; ‘jouw’ verleden, heden, toekomst. Jeroen K.

“Ik had al wat vage plannen om mijn laatste zwangerschapskilo’s er af te gaan lopen. Vond het wel een mooi startpunt toen ik de laatste bladzijde van je boek omsloeg. Heb inmiddels ook de schoenen-aankoop-ervaring beleefd (behoorlijk gênant in de winkelstraat in mijn niet-sportkleding) en de eerste twee weken hardlopen erop zitten. Heb er zin in! Dus weer iemand aan het hardlopen gebracht, doel bereikt!” Mirella van de B.

“Ik heb je boek in één adem uitgelezen. Alsof je hier op de bank aan het vertellen was.” Patricia van den H.

“Ik vond het een ontzettend leuk boek. Je weet met je manier van schrijven diverse doelgroepen te boeien. Je bracht deze regelmatige loper terug in de periode dat ik zelf begon met lopen. Ik verheug me al op je tweede boek.” Ritchie L.

“Het is een inspirerend boek! De volharding en het doorzettingsvermogen om iets te bereiken werkt stimulerend. De liefdevolle en zorgzame kant belicht een oprechte interesse in de mens in al zijn facetten. Dank voor deze verrijking.” Tina D.

“Ik vind het ‘dapper’ om jezelf zo ‘open en bloot’ weer te geven onder de lezers. Een schrijver laat altijd het binnenste van zijn/haar ziel zien in de wetenschap dat niet iedereen de boodschap en het diepere gevoel achter ieder woord of iedere zin in de juiste context zal kunnen plaatsen. Dichtbij jezelf blijven, daar gaat het om. Alvin doet dat op zijn eigen ‘Alvin-manier’. Ik hoop dat er nog vele mooie loopmomenten zullen volgen en die in een vervolgboek zullen verschijnen.” Erna S.

“Alvin Sibbald ontpopt zich niet als de zoveelste loopgoeroe die wil vertellen hoe belangrijk hardlopen fysiek en spiritueel is, maar als iemand die een leuk boek heeft willen schrijven, vol leuke en ontroerende anekdotes van een beginnende hardloper. Bovendien vlot geschreven en zonder literaire pretenties.” Roelof B.

“Voor iedere beginnende loper een komisch feest der herkenning. Alvin zijn manier van schrijven is onderhoudend, open en eerlijk. Het hoofdstuk waarin hij de relatie met zijn vader beschrijft is ontroerend en openhartig.” Ruth W.

“Het maakt niet uit of je van hardlopen houdt of niet. Alvin geeft een persoonlijk en open kijkje in zijn leven, ambitie en passie. Een boek met veel zelfkennis. Een mix van ontroerende, grappige en serieuze verhalen die ervoor zorgt dat je het ene moment even moet slikken van ontroering, het volgende moment weer glimlachend verder leest of juist even nadenkt over wat nu belangrijk is in het leven.” Els S.